Rakentavaa politiikkaa ja kestävää kehitystä (Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén) | Tutkimusmatkoja #6

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén kertoo Ville Mäkipellon haastattelussa, miten ja miksi hän päätyi politiikkaan. Millaisia haasteita hän on kohdannut erityisesti nuorena naisena politiikassa? Miten puolueeksi valikoitui juuri Kokoomus? Mitä hän kestää kärjistävän poliittisen keskustelun ja vastakkainasettelun alla? Tutkimusmatkoja-podcastin uudessa jaksossa Sirén ja Mäkipelto keskustelevat myös tulevista kuntavaaleista sekä tulevaisuuden suurimmista haasteista Suomen ja maailman osalta. Miten ilmastonmuutos ratkotaan ja Itämeri pelastetaan?

Saara-Sofia Sirénin linkit: linktr.ee/saarasofia
Pykälien takaa -podcast: podtail.com/en/podcast/pykali...

KESKUSTELUN AIKALEIMAT:
00:00 Vieraan esittely ja alkujutustelua
04:10 Miten päädyit politiikkaan?
08:25 Voiko politiikalla oikeasti vaikuttaa?
10:40 Miten valitsit puolueen?
14:03 Minkälaisia mielikuvia puolueeseesi liittyy? Onko Kokoomus vain talouspuolue?
17:00 Miten jaksat kovaa ja vastakkainasettelevaa poliittista julkisuuspeliä?
21:28 Mitä erityisiä haasteita kohtaa nuorena naisena politiikassa?
29:13 Miten kuntavaalit onnistuu poikkeusaikana? Miksi kuntavaaleista pitäisi ylipäänsä kiinnostua?
34:50 Tulevaisuuden suurimmat haasteet: voiko ilmastonmuutokselle tehdä enää mitään?
43:52 Mitä Itämeren huonolle tilalle voi tehdä? Miksi turpeesta pitäisi luopua?
50:02 Riittääkö Suomella rahat enää tulevaisuudessa?
56:30 Miten monimutkaisten ilmiöiden edessä saa edes tehtyä päätöksiä?
58:36 Miten Suomen mielenterveyspalvelut saadaan kuntoon?
1:03:00 Miten tavallinen ihminen voi vaikuttaa asioihin?

Kuuntele TUTKIMUSMATKOJA-podcastia:
🎙️ Spotify: open.spotify.com/show/5HyTshH...
🔊 Muut palvelut: anchor.fm/ville-mkipelto

OTA MUN SOMET HALTUUN:
📸 Instagram: Viljamitz
📩 Twitter: Viljamitz
👻 Snapchat: Viljamitz
😎 Saa olla yhteyksissä!

🎵 Musiikki: Epidemic Sound
📷 Kuvitus: Envato Elements, Pixabay, Unsplash
🎥 Tuotantokalusto: Panasonic Lumix GH5 (Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm), Røde Videomic Pro+, Yongnuo YN-160 III LED-valaisimet, Final Cut Pro, Macbook Pro M1Effects

Kommentteja 

 1. Väinämöinen

  Väinämöinen

  3 kuukautta sitten

  Mielenkiintoista videota jälleen pukkaa, vaikken itse kokoomuksen politiikasta ole samaa mieltä, mutta tärkeää on se, että kuuntelee kaikkien mielipiteitä ja ajatuksia. Näin juuri avartaa myös omia näkemyksiä. Jokaisessa puolueessa on hyviä ja huonoja asioita Edit: todellakin kannatti katsoa loppuun. Asiallista ja rakentavaa keskustelua politiikasta, miten pitäisikin olla. Kiitos!

  • Toke

   Toke

   2 kuukautta sitten

   Samaa mieltä. Valitettavan moni ihminen sulkee korvansa ihmisten mielipiteistä, jos hän kuuluu eri puolueeseen. Eli "Jos hän on tuosta puolueesta ja kannattaa tuota, hän ei voi olla oikeassa". Kaikkien mielipiteet kuuluisi ottaa vakavasti, jos kertoja kykenee perustelemaan sen. Liian usein eriävien mielipiteiden takia aletaan haukkumaan toista ja kyseenalaistamaan hänen tietämystään ja älyä. Tämmöinen käyttäytyminen kertoo mielestäni siitä, että henkilö ei oikeasti tiedä, miksi kannattaa mitäkin, eikä sen takia halua keskustella asiasta. Siksi hän yrittää tehdä toisesta "ei huomioimisen" arvoista. Eihän kukaan oikeasti jättäisi tilaisuutta puhua toinen pussiin, mikäli tietäsi olevan kykenevä siihen. Edit: Eli muistakaa, jos toinen alentuu sinun nimittelyyn ja alistamiseen, olet käytännössä voittanut keskustelun. Älkää siis ikinä tuhlatko aikaanne sellaisten ihmisten kanssa.

  • jaakko Savolainen

   jaakko Savolainen

   3 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto koska tulee seuraava Live

  • Väinämöinen

   Väinämöinen

   3 kuukautta sitten

   @Finfox joo. Myös puolueissa keskenään esiintyy kaikin puolin politiikkoja, jotka keskittyvät hyökkäämään toisia puolueita kohti vähän epäasiallisestikkin. Tämä ei ole mielestäni oikea keino pidemmänpäälle.

  • Finfox

   Finfox

   3 kuukautta sitten

   @Väinämöinen Lisäksi nuo iltapäivälehdet, huh huh! 😓

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Näinpä! 👌👌

 2. arttu karonen

  arttu karonen

  2 päivää sitten

  Oho! politiikkaa!

 3. Jonni Urho

  Jonni Urho

  2 kuukautta sitten

  Moi Ville, Kutsu Tomas Grekov keskustelemaan :)

 4. Bomnboa

  Bomnboa

  2 kuukautta sitten

  Jos te sit tahotte oppii asioita nii ottakaa ilmaston tutkimiseen mukaan auringon ja magneetti kentän vaikutukset mukaan ja tutkikaa asiaa sieltä asti mistä sitä dataa löytyy. Ilmasto ei oo mikään yhen asian suhde, vaan erittäin iso kokonaisuus monesta pienestä tekiästä. Napojen vaihtuminen muuttaa monia asioita pallollamme ja se tiedetään laajasti, mut sitä ei käytetä kokonaisvaltaseen ilmoston tutkimiseen. Auringon aktiivisuus tiedetään aiheuttavan vulkaanista toimintaa maan kuoressa ja aiheuttavan ongelmia monella tasolla, mut sitäkään ei hyödynnetä ilmaston kokonaisvaltaseen tutkimiseen. Ja jos nut järjellä ajattelee ilmosto on tehnyt useastikkin rajuja muutoksia niin ettei eliöstö ole ehtinyt sopeutumaan muutoksiin, nii mietin miks tää on nyt ärsytykseen asti tehty iso numero? Ne lajit jotka sopeutuu nirsoon elämän tapaan kärsii eniten, joten miksi se olisi jonkun toisen lajin vika? JUUU! turhaa sukupuuttoa on aiheuttanut tämä "älykkäksi" kutsumamme laji, mut ei se meinaa et ollaan yksi puolisesti kaiken takana.

 5. Pekka Saarelainen

  Pekka Saarelainen

  2 kuukautta sitten

  Anteeksi jos tuntuu että flodaaan. Sen verran pitkä että vasta nyt katsois loppuun. Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Toivottavasti löytyy muista puolueista ihmisiä ja intoa jutella niiden kaa. P.S. Aina tuntuu hyvältä olla nuori -88 syntynyt. :D

  • Pekka Saarelainen

   Pekka Saarelainen

   2 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto Ois kiva kyl kuulla muitten puolueiden kolmekymppisiä. Tää on hyvä kanava sulla kun tietää ettei kuule keksittyjä asioita ja on mielenkiiintosia asioita.

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   2 kuukautta sitten

   Saa floodata 😁 Kiva, että keskustelu herätti ajatuksia! Varmasti löytyy muista puolueista mielenkiintoisia keskustelukumppaneita 👌

 6. Pekka Saarelainen

  Pekka Saarelainen

  2 kuukautta sitten

  Kyllä ilmastonmuutos on valhetta. @villemäkipelto sun seuraajat on tyhmiä kun ei tiedetä kuinka maapallo on litteä ja kaikkeen muuhun. :D:D:D:D

 7. Pekka Saarelainen

  Pekka Saarelainen

  2 kuukautta sitten

  Naiset ja Kokoomus asiaan haluaisin nostaa Marketta Kokkosen joka oli pitkään Espoon kaupunginjohtaja ja oli siinä paras ellei jopa kaikkien aikojen parhain.

 8. artolauri

  artolauri

  2 kuukautta sitten

  * Milloin Ville uskaltautuu ihan oikean ydinosaajan Arto Lauri haastatteluun? * Ja oikeasti kansalaiset, kuunnelkaa nyt! Laitetaan se ylittämätön Arto Lauri FItop kanavat tilaukseen itselleen ja kavereille kanssa.

 9. Pekka Saarelainen

  Pekka Saarelainen

  2 kuukautta sitten

  Sirenin kanssa olen täysin eri mieltä! ! Jos haluamme hyvinvointia niin valtiontalous pitää olla hyvin hoidettu. Jokaisen sentin voi diskontata mutta rahaa se on silti.

 10. Pekka Saarelainen

  Pekka Saarelainen

  2 kuukautta sitten

  Nyt katseluun ja poppareita ei oo vaan juustonaksuja ja pakkasessa mehujäitä. 🤗🤗🤗

 11. TheMetalHeadbangger

  TheMetalHeadbangger

  2 kuukautta sitten

  oli oikein hyvä video ja mielellään kuulisi lisää tän tason haastatteluja. oisko mahdollista saada kerralla useamman puolueen edustajia yhteen keskustelemaan vaikka ihan vaan yhdestä sovitusta aiheesta.

 12. Janssoni

  Janssoni

  2 kuukautta sitten

  Koitan olla jonkin verran olla kiinnostunut politiikasta, ja pääasiassa on tullut perussuomalaisia seurattua, kun he ovat suomen ainoa eu kriittinen puolue, ja itsekkin olen sen suhteen aika kriittinen. Sitten on näitä muitakin asioita mitä he korostavat ja selittävät aika kansankielellä. Kokoomuksessa on varmasti ihan fiksuja ihmisiä, mutta itselle tullut semmoinen elitistinen kuva puolueesta.

 13. Daavid Järvinen

  Daavid Järvinen

  2 kuukautta sitten

  Millo mestari vieraaksi?

 14. Joona. Ala-Varvi

  Joona. Ala-Varvi

  2 kuukautta sitten

  Mä oon kuunnellut nää kaikki kokonaan. Siinä ne menee helposti jtn muuta touhutessa. 😁😁

  • Joona. Ala-Varvi

   Joona. Ala-Varvi

   2 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto veikkaan että osaa ihmisiä järkyttää juurikin se pituus. Eikä kaikki tietenkään oo kiinnostunut kaikista aiheista.

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   2 kuukautta sitten

   Oikeen mukava kuulla, kiitos kommentista! 😁 Näitä ei kuunnella niin suuria määriä kuin tavallisia videoita, mutta oma aktiivinen yleisönsä löytyy. Se on mukava homma!

  • Joona. Ala-Varvi

   Joona. Ala-Varvi

   2 kuukautta sitten

   Nää on kaikki niin mielenkiintoisia aiheita et kiva kuunnella.

 15. Kar Ol

  Kar Ol

  3 kuukautta sitten

  Erittäin mielenkiintoinen. Thanks Ville 👏👏👏👏

 16. H S

  H S

  3 kuukautta sitten

  "Ilmaston muutos voi näkyä lähitulevaisuudessa" johon varmaan keskitetään kaikki resurssit ja "korona ja muut ongelmat on toisisijainen joka voi kanssa näkyä lähitulevaisuudessa". Näköjään unohdetaan koronan aiheuttamat jutut keskittymällä ilmastoon luultavasti isolla rahalla? Luulisi että otetaan lähitulevaisuuden asiat ensisijaiseksi ja siinä samalla voisi ottaa ilmaston huomion. Talous näkökulman kautta voi vaikuttaa pahalta vaikka että ilmasto on eka prioriteetti.

 17. Suvi Keinänen

  Suvi Keinänen

  3 kuukautta sitten

  Kiitos videosta! En tiedä onko sulla jo ilmastonmuutoksesta video, mutta jos ei ole, niin sellainen olis hyvä! Kertoisit ne faktat ja vähän ehkä ratkaisuehdotuksia sekä asioita, joita tekemällä jokainen voi vaikuttaa.

  • Suvi Keinänen

   Suvi Keinänen

   3 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto kiitti! 👍

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Mä tein siitä aikanaan tämän yhteistyövideon: fitop.info/build/videot/foGjhsXHtNupqHA Mutta voisin kyllä tehdä ihan oman videon, jossa avataan ilmastonmuutosta ilmiönä ja juurikin siihen liittyviä faktoja/tutkimusta ☺️ Myös tämä video liittyi toki aiheeseen: fitop.info/build/videot/fK3BlJmcmMObzoE

 18. Shadow Drop

  Shadow Drop

  3 kuukautta sitten

  Me, PerusSuomalaiset❤️

 19. Bart Simpson

  Bart Simpson

  3 kuukautta sitten

  Olisi kiva jos saisit myös muiden puolueiden kansanedustajia Podcastiin tulevaisuudessa. Jokaisesta puolueesta yksi edustaja paitsi ei vihreitä kiitos 😀

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   👌 Varmasti tulee jatkossa. Myös Vihreistä... 😁

 20. Koff Koppa

  Koff Koppa

  3 kuukautta sitten

  Toive ideana olisi huumeongelma missä kerrot suomen/maailman tilanteesta ja omaa kokemusta(onko tuttuja ja miten olet itse törmännyt) ja siitä johtuvista mielenterveysongemista/psykooseista. Mitä mieltä olet huumeongelmaisista ja tilanteesta. Ja mitä mieltä olet olet laillistamisesta/derkiminalisoinnista. Ps ei silleen niin valistus mielessä vaan enemmän kerrot omia näkemyksia ajatuksia.?

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Kiitos, hyvä idea! Tärkeä ja ajankohtanen aihe ☺️

 21. Ilkka Liesjärvi

  Ilkka Liesjärvi

  3 kuukautta sitten

  Olis huippua jos saisit jonkun Perussuomalaisen haastateltavaksi ?

 22. julmamikke

  julmamikke

  3 kuukautta sitten

  Mä olen aina tiennyt että jossain vaiheessa tämä kanava muuttuu poliittiseksi. Tämä on se päivä kun painan unsub nappia.

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Kanavani ei ole muuttumassa sen poliittisemmaksi kuin aiemminkaan. Politiikkaan liittyvät aiheet nousee varmasti jatkossakin välillä esille, koska maailmaa ja yhteiskuntaa käsittelen ☺️

 23. Joel Roos

  Joel Roos

  3 kuukautta sitten

  Onkohan Suomella varaa olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä? Suomi pystyisi tekemään pidemmällä aikavälillä paljon kestävempiä päätöksiä, joita ei olisi tehty huolimattomasti. Lyhyellä aikavälillä Suomi joutuu paikata huonoja vaihtoehtoja huonoilla vaihtoehdoilla.

 24. Eetu Hirvikangas

  Eetu Hirvikangas

  3 kuukautta sitten

  Mielestäni Ville Mäkipelto on selvästi POISTETTAVA YouTupe. Hän Levittää RIKOLLISTA mielipiteitä, Kaikissa hänen videoissaan!!!!!

  • Linda Atkins

   Linda Atkins

   2 kuukautta sitten

   😂😂😂

 25. Mika Sammallahti

  Mika Sammallahti

  3 kuukautta sitten

  Vähän oon myöhässä. Mutta tuli silti katsottua tää😊🤙

 26. Janne N.

  Janne N.

  3 kuukautta sitten

  Kuuntelin tämän kokonaan vaikka politiikka ei minua hirveästi kiinnostakaan.

 27. Master of Nih!

  Master of Nih!

  3 kuukautta sitten

  Seuraavaksi vieraaksi Päivi Räsänen, sen jälkeen on tubetuskin kielletty

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   No, eiköhän Räsästä haastatella saisi 😁👌

 28. Kolia

  Kolia

  3 kuukautta sitten

  Luulin ensin että siinä oli Iina Kuustonen

 29. Pro Patria

  Pro Patria

  3 kuukautta sitten

  Turvaväli puuttui, mutta hieno ja rakentava haastattelu.

  • Pro Patria

   Pro Patria

   3 kuukautta sitten

   Politiikkoainesta. 😂 ”Pöytä näyttää pieneltä😉Käsien väli yhtä kuin läppärin leveys! ”Näyttääkö” läppäri vastaavasti tosi suurelta🤣?

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Kiitos! Tuo pöytä näyttää mun mielestä kameralla pienemmältä kuin oikeasti oli. Pidimme kyllä kuvauspaikassa turvaväliä ☺️

 30. Kolia

  Kolia

  3 kuukautta sitten

  Ville, sun pitäis tehä sellane ”10 oudointa lakia Suomessa”- video

 31. Insec†us Finnicus

  Insec†us Finnicus

  3 kuukautta sitten

  Mielenkiintoinen video, Slim Mill ja Artolauri voisivat olla harkinnassa.👍

  • Insec†us Finnicus

   Insec†us Finnicus

   2 kuukautta sitten

   @Joona. Ala-Varvi Ok, ymmärrän mielipiteesi. Minusta olisi mielenkiintoista kuunnella, kun Ville ja Slim Mill keskustelevat Esim. litteästä maasta. Slim Mill, kun on Suomen tunnetuin flättäri.😃

  • Joona. Ala-Varvi

   Joona. Ala-Varvi

   2 kuukautta sitten

   Arto Lauri ois kyl kiinnostava mut jos josain jaksos on slim mill niin sen jätän väliin. Tämä on vain oma mielipiteeni

 32. Tanja L

  Tanja L

  3 kuukautta sitten

  Mielenterveysyhdistykset ovat tärkeässä asemassa mt-kuntoutujan elämässä. Itse eläkkeellä mt-syistä. Minun oli helppo päästä kunnalliseen ryhmä/yksilöterapiaan. Voi olla toki muitakin kokemuksia ihmisillä että on vaikeaa saada apua. Yksinäisyys on pahinta myrkkyä ihmiselle 😔

 33. MG

  MG

  3 kuukautta sitten

  Ville et varman muuten uskalla ottaa Ano Turtiaista ps. se olisi hyv' vieras

  • MG

   MG

   3 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto no sentää rehellinen vastaus toisin kun muilta podcasteilta 👍🏻

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Ihan rehellisesti sanottuna kaikella kunnioituksella, jos ja kun poliittisia jaksoja tulee vielä lisää, niin Turtiaista en ole kyllä ihan heti pyytämässä vieraaksi 😁

  • Hajottaja Tuho • 12 vuotta sitten • 6 vuotta sitten

   Hajottaja Tuho • 12 vuotta sitten • 6 vuotta sitten

   3 kuukautta sitten

   Slim Mill

 34. Asdazkin

  Asdazkin

  3 kuukautta sitten

  Unsub koska kokoomuslaisuus Nää, oikein mielenkiintoinen jakso! Vastaavanlaisia poliittisia aiheita olisi mielenkiintoista kuunnella lisää vaikka muidenkin henkilöiden kanssa eri puolueista.

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   😁 Joo kyllä ehdottomasti haluan kutsua myös muiden puolueiden edustajia tuleviin politiikkaa käsitteleviin jaksoihin! 👌

 35. Tanja L

  Tanja L

  3 kuukautta sitten

  Entä jos olisi ollut Trumpin miniä varapresidenttinä? Olisiko ollut yhtä hyvä juttu kuin Kamala Harris? Vai oliko puolue oikea?

 36. Tanja L

  Tanja L

  3 kuukautta sitten

  Naisia ehdolle niin saadaan enemmän naisia eduskuntaan. Minusta sukupuolella ei ole väliä kunhan päätökset on oikeita ja reiluja.

  • Shadow Drop

   Shadow Drop

   3 kuukautta sitten

   Me, PerusSuomalaiset💪💪💪❤️

  • joel

   joel

   3 kuukautta sitten

   Katoppa hallitusta eihän siellä ole muita kun naisia mutta tämähän on feministien tasa-arvo.

  • Sana Seppa

   Sana Seppa

   3 kuukautta sitten

   Sukupuolella ei ole väliä kunhan on nainen.. perus tätä feminismi pussiin puhumista😂

 37. Litti100

  Litti100

  3 kuukautta sitten

  Suurin uhka Suomelle on luonnollisesti vasemmistoblokki, joka omalla toiminnallaan ajaa Suomen talouden kauas kestävältä tasolta. Ilmastonmuutos on vakava asia, mutta Suomi ei voi olla kokoaan suurempi toimija, joka liian kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla ajaa työllisyyttä alas.

  • sttonep

   sttonep

   3 kuukautta sitten

   Varsinkin jos isketään liikenteeseen. Talvisessa pitkien välimatkojen maassa henkilöautoilun raju rajoittaminen on kyllä sellainen kuningasidea että huhhuh ja vielä kerran huhhuh

  • Litti100

   Litti100

   3 kuukautta sitten

   @Paavo Nurmi Tietenkään ei tule olla niin, että palkkataso on niin kehno, ettei tienatulla palkalla tulla toimeen ja, jota täydennetään sosiaalituilla. Suuremmat tulot kuin menot luonnollisesti on kestävä pohja. Halpatyövoiman tuominen ei ole ainakaan suomalaisten etu.

  • Paavo Nurmi

   Paavo Nurmi

   3 kuukautta sitten

   Eniten huonolle mallille Suomen taloutta ajaa järkyttävät sosiaaliturvat. Otetaan tämänhetkinen tilanne, jossa rakennusmiesten työpaikoissa on niin alhainen palkka, että sosiaaliturva antaa isommat tulot kuin jotkut työpaikat. Siksi voit havaita Virolaisia, Puolalaisia tai Venäläisiä useimmin kuin peri suomalaisia. He ovat työpaikoilla koska se pieni rahamäärä riittää heille. Syystä tai toisesta he eivät sitten saa työttömyysturvaa.

 38. VeDo Aleksi 2

  VeDo Aleksi 2

  3 kuukautta sitten

  Kiva keskustelu

 39. Petteri Mikkonen

  Petteri Mikkonen

  3 kuukautta sitten

  eka

  • Soile Oikarinen

   Soile Oikarinen

   2 kuukautta sitten

   @Ville Mäkipelto Wer ist Pedro?

  • Ville Mäkipelto

   Ville Mäkipelto

   3 kuukautta sitten

   Pedro sä oot aina mun sydämessä eka

  • Finfox

   Finfox

   3 kuukautta sitten

   👍👍

 40. Oliver Silvola

  Oliver Silvola

  3 kuukautta sitten

  Odotan innolla sillä aijon kattoo tän vähä myöhemmin mut joo nää podcastit on tosi mielenkiintoisia. Hyvä Ville👍

 41. Kenraali PossuJonttu

  Kenraali PossuJonttu

  3 kuukautta sitten

  Odotettu

 42. Hevos-PW

  Hevos-PW

  3 kuukautta sitten

  Kello on 1min yli!!!

 43. ALEGSI_oho

  ALEGSI_oho

  3 kuukautta sitten

  jhuuuu

 44. AUTOREK

  AUTOREK

  3 kuukautta sitten

  3

 45. Oliver

  Oliver

  3 kuukautta sitten

  Katoin juuri sun videota kunnes tuli tää mahtava podcast

 46. Poski sorsa

  Poski sorsa

  3 kuukautta sitten

  Uuuu

Seuraava